Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩN

 

Η ΠΑΣΠ πολιτικού έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο στις εκλογές. Κατέβασε ένα ψηφοδέλτιο πέρα για πέρα άκυρο, καθώς υπήρχε άτομο που δεν επιθυμούσε να βρίσκεται υποψήφιο με την συγκεκριμένη παράταξη. Μέλος της εφορευτικής το γνωστοποίησε και στα υπόλοιπα μέλη και αφού η εφορευτική επιτροπή επικοινώνησε με την κοπέλα, πήρε απόφαση να τιμωρήσει την παράταξη. Η πρώτη σκέψη ήταν να ακυρωθούν τα ψηφοδέλτια, τα οποία είχαν σταυρό στο όνομα της κοπέλας. Μόλις γνωστοποιήθηκε η απόφαση, ξεκίνησε ο τραμπουκισμός από τα μέλη της ΠΑΣΠ που άσκησαν ψυχολογική βία στην εφορευτική και αρνούνταν να επιτρέψουν την συνέχιση της διαδικασίας. Ο κόσμος αγανακτισμένος με αυτά που έβλεπε αποχώρησε. Το μέλος της εφορευτικής της ΠΑΣΠ έκανε έφεση και η ΑΠΠΕ την έκανε δεκτή, όχι όμως και τα υπόλοιπα μέλη για τους δικούς τους λόγους. Οι απειλές συνεχίστηκαν και μετά την απόφαση της εφορευτικής όπως ήταν φυσικό. Τελικά αποφασίστηκε να παρθεί η απόφαση στο τέλος της διαδικασίας. Η πρόταση της ΠΑΣΠ ήταν να είναι άκυρα μόνο τα ψηφοδέλτια που είχαν σταυρό στο όνομα του ατόμου. Και ρωτάμε για ποιον λόγο έκανε πρόταση εφόσον ήταν όλα σωστά; Γιατί επανήλθε στο τραπέζι αυτή η πρόταση που προκάλεσε και τον αρχικό θυμό στα μέλη της ΠΑΣΠ;Η διαδικασία συνεχίστηκε με την ΠΑΣΠ να λέει σε όλους πως βγάλαμε ένα ψέμα και να ζητάει να μην μπουν σταυροί στα ψηφοδέλτια της, μήπως και τελικά περάσει η πρώτη πρόταση.

Τέτοιες πρακτικές είναι λίγο-πολύ γνωστό πως αποτελούν κομμάτι της αντίληψης της πολιτικής διαδικασίας από τις παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, χωρίς βέβαια να μπορεί να επαληθευθεί. Στην περίπτωσή μας επαληθεύτηκε. Για μας το ζήτημα δεν είναι ψηφοθηρικό. Με αυτό εννοούμε πως η ΑΠΠΕ έστω και έμμεσα κανένα εκλογικό κέρδος δεν είχε όπως και αποδείχτηκε, σε αντίθεση φυσικά με άλλους. Τα ζήτημα για μας ήταν ηθικό. Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη πολιτική πρακτική. Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλοθι σε αυτούς που κατάντησαν το ελληνικό πανεπιστήμιο <<υπνωτήριο>>. Το πανεπιστήμιο από ένας ζωντανός χώρος παραγωγής πολιτισμού και πολιτικής τείνει να ταυτιστεί με τα φροντιστήρια, όπου οι φοιτητές φτάνουν 1 λεπτό πριν αρχίσει το μάθημα και φεύγουν 1 λεπτό πριν τελειώσει. Θεωρούμε πως το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και η αντίδραση της ΠΑΣΠ, η οποία λειτουργεί λες και το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμα ποσοστό 40%, προσβάλλουν τους ίδιους τους συμφοιτητές μας και το Σύλλογό μας. Φαίνεται πως οι πρασινοφρουροί δεν αλλάζουν (παλιοί και νέοι). Όπως γίνεται αντιληπτό έπρεπε να πάρουμε θέση η οποία θα διασφαλίζει τόσο τη συνέχιση της διαδικασίας όσο και την τιμωρία της ΠΑΣΠ.

Στην δεύτερη και τελευταία ένσταση της ΠΑΣΠ τεθήκαμε κατά γιατί θέλαμε να τιμωρήσουμε την συγκεκριμένη παράταξη για τις συνομωσίες και για τα ψέματα που συνέχισαν να λένε στους φοιτητές, αλλά και γιατί έπρεπε να σεβαστούμε την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής.

Τέλος καταγγέλουμε όλους τους εξωσυλλογικούς και εξωπανεπιστημιακούς που ενεπλάκησαν στην εκλογική διαδικασία,κάνοντας μας υποδείξεις.Θέλουμε απλά να τους υπενθυμίσουμε ότι έχουμε μάθει να λειτουργούμε αυτόνομα,λύνοντας τα προβλήματα μας μόνοι μας.

Για τις εκλογές και μόνο χάσατε την αξιοπρέπειά σας, είπατε ψέματα, κάνατε δολοπλοκίες, κοροϊδέψατε τους φοιτητές. Καταγγέλλουμε όλα τα ψέματα που δεν σταμάτησαν να δημοσιεύουν στις εφημερίδες, αποδεικνύοντας το επίπεδο διαπλοκής τους.

Από τη μεριά μας θέλουμε και με βάση αυτό να καλέσουμε τους συμφοιτητές μας να απορρίψουν τις κομματικές νεολαίες. Να εφεύρουν τρόπους να εκφραστούν από μόνοι τους και όχι να το αναθέτουν σε άλλους. Εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε μέσω του σχήματός μας. Καλούμε όλους να σκεφτούν ποιος εκπροσωπεί τη συλλογική μας ταυτότητα και ποιος το κόμμα του.

Όσο για τα <<σας πονάει>>, θα απαντήσουμε με μια ερώτηση: ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ;

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Πολιτικών Επιστημών

ομάδα πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης στο σύλλογο φοιτητών πολιτικών επιστημών

 

https://appe2000.wordpress.com/facebook

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s