ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

 

  Ο όρος ‘αυτονομία’ αποτελεί μια έννοια συγκεκριμένη, που συνίσταται στην απόφαση μιας ομάδας ανθρώπων με κοινό σκοπό, κοινούς προβληματισμούς και όνειρα, να επιλέγει αυτή η ίδια τους όρους δράσης της, να συνέρχεται και να συναποφασίζει. Έτσι, η Α.Π.Π.Ε δεν είναι κτήμα κανενός, αλλά μια συλλογικότητα που έχει επιβιώσει, επειδή τα άτομα που την απαρτίζουν τόσα χρόνια ήταν αυθεντικοί, δεν λογοδοτούσαν σε κανένα κόμμα, αλλά στους ίδιους τους εαυτούς τους. Η δική μας συμμετοχή στο σχήμα αποτελεί πρώτα από όλα ανάγκη. Ανάγκη να προσφέρουμε, να ακούσουμε και να μας ακούσουν. Αποτελεί στάση ζωής και τρόπος κατανόησης του εαυτού μας μέσα στη πραγματικότητα που βιώνουμε. Η συμμετοχή μας στην ΑΠΠΕ εκφράζει την αγωνία μας για ζωή και ελευθερία, την πεποίθηση ότι δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι, και το όνειρο να δούμε τη κοινωνία στην οποία γεννηθήκαμε και ζούμε να χειραφετείται.

  Σε μια κοινωνία που καταστρέφεται πολιτισμικά, οικονομικά και πνευματικά εμείς τολμάμε να ονειρευτούμε να κινήσουμε την φαντασία μας και να οραματιστούμε ένα μέλλον μακριά από την παρακμή και το αδιέξοδο. Επιδίωξη μας, είναι ο άνθρωπος να διακόψει μια και καλή τον αυτο-υποβιβασμό του σε παραγωγό καταναλωτή, να αφυπνίσει την δημιουργικότητά του και να διεκδικήσει την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση. Να σταματήσει να αναθέτει τις πολιτικές του υποθέσεις σε ειδικούς και να αναλάβει ο ίδιος τις ευθύνες του. Να συνειδητοποιήσει πως είναι αυτός υπεύθυνος για την διαμόρφωση της πραγματικότητας και όχι οι κάθε λογής “μεγάλοι”. Να μπορέσει και να θελήσει να φανταστεί κάτι άλλο από το ήδη υπάρχον. Να διακατέχεται από δύναμη και έρωτα για δημιουργία.

  Σήμερα, η κοινωνία μας, αποτελεί ένα τεράστιο πεδίο πάλης, όχι όμως λόγω επαναστατικής δραστηριότητας αλλά λόγω του κοινωνικού αυτοματισμού. Στρεφόμαστε δηλαδή ο ένας ενάντια στον άλλο, και όχι ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς μας. Δείτε τι συμβαίνει με την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια της Αθήνας. Στοχοποιήθηκαν από τη κυβέρνηση και τα ΜΜΕ και είναι αυτοί υπεύθυνοι για τη φτώχεια και όχι τα μνημόνια και η κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, και να ανοίξουν τα ιδρύματα, θα υπολειτουργούν λόγω των απολύσεων. Ξεχάσαμε ότι η φτώχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας, το να κοιμούνται άστεγοι μέσα στο κρύο, το να ψάχνει ο κόσμος στα σκουπίδια για να φάει, να μην έχει ρεύμα, να φεύγει για το εξωτερικό, να μην έχει δουλειά. Μας μάθανε να ζούμε σαν σκλάβοι να δουλεύουμε για λίγα (αν έχουμε δουλειά) και να μην διεκδικούμε περισσότερα.

  Φυσικά, το πανεπιστήμιο είναι μικρόκοσμος της κοινωνίας. Έτσι και εδώ μάθαμε να είμαστε σκλάβοι των παρατάξεων, μας μάθανε να διαβάζουμε και έτσι γίναμε αμόρφωτοι, μας είπαν μια αλήθεια και πιστέψαμε ότι αυτή είναι η σωστή. Είναι ανάγκη σήμερα να αμφισβητούμε, να σκεφτόμαστε, να αντιπαρατιθόμαστε, να συζητάμε και να ξεφύγουμε από την έτοιμη γνώση και αλήθεια. Φοβηθήκαμε την αληθινή σύγκρουση και έτσι γίναμε δειλοί. Στοιχειοθετούμε την επανάσταση και δεν οδηγούμαστε σε αυτή μέσα από αληθινά ριζοσπαστικές αντιλήψεις και επαναστατικές πρακτικές.

  Σαν αυτόνομη πρωτοβούλια δεν θα προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε κανέναν πιστεύουμε στην αυτονομία και στην ελευθερία των ατόμων γι’ αυτό και αν αυτά που γράφουμε σας εκφράζουν,αν απλά θέλετε να συζητησούμε και να προβληματιστούμε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να έρθετε σε ένα σχήμα[συζήτηση]μας την ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 12 έξω από την αίθουσα α και β.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s