ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Η καινούρια χρονιά μας βρίσκει αντιμέτωπους με ποικίλα προβλήματα. Η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων δυσχεραίνει τόσο την εγγραφή όσο και την εξυπηρέτηση των φοιτητών. Αλλά τι ακριβώς θα μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι που μέσα σε μία μέρα μαθαίνουν ότι θα μείνουν άνεργοι, δίχως μισθό , δίχως μέλλον; Ως αυτόνομη πρωτοβουλία στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στον δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων αντιλαμβανόμενοι πως αγωνίζονται για τον καθένα ξεχωριστά από εμάς, καθώς η απομάκρυνση τους θα οδηγήσει στην ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση του πανεπιστημίου.

Επιπλέον, στα προβλήματα έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη συνελεύσεων στο τμήμα μας. Ίσως κάποιους τους βολεύει η συγκεκριμένη κατάσταση, αλλά είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που αν δεν συζητηθούν δεν θα λυθούν. Πάγιο αίτημά μας είναι η καθιέρωση μιας τουλάχιστον συνέλευσης τον μήνα, αντ’ αυτού έχει καθιερωθεί μια συνέλευση τον χρόνο. Ως αυτόνομη πρωτοβουλία και κυρίως σαν πολιτικοί επιστήμονες τονίζουμε πως ακόμη και αν εμμένουν κάποιοι στην σκωπτική διάθεση τους, να ξέρουν ότι δεν θα μας κρατήσουν για πολύ φιμωμένους και έρμαια των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων τους.

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε πως δεν θα φορέσουμε μάσκες και ψεύτικα χαμόγελα για να υποδεχτούμε τους πρωτοετείς φοιτητές,. Επιλέγουμε να απέχουμε από τα πελατειακά δίκτυα που έχουν στήσει ,για να αποφύγουμε τον εξευτελισμό των προσωπικοτήτων μας. Οι παλαιοκομματικού τύπου πολιτικές πρακτικές των παρατάξεων που έχουν ταυτίσει την ύπαρξή τους με την παρακμή της χώρας, αλλά και την αποπολιτικοποίηση των φοιτητών, τίποτα άλλο δεν έχουν να προσφέρουν πέρα από την πνευματική και πολιτική στείρωση των φοιτητών. Γι αυτό τον λόγο όσοι και όσες ενδιαφέρεστε να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε αλλά και να ενισχύσετε τις δράσεις μας κάθε Δευτέρα στις 12 πραγματοποιούμε σχήμα (συζήτηση) στο τραπεζάκι μας (έξω από την αίθουσα α και β) .

Καλούμε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές να γυρίσουν την πλάτη στο κομματικό κατεστημένο, γινόμενοι με αυτό τον τρόπο οι ίδιοι φορείς της αλλαγής στο πανεπιστήμιο τώρα, και στην κοινωνία αργότερα.

Έχεις τα χρώματα, έχεις τα πινέλα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα.

appe2000.wordpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s