«Η φτώχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας» Μαχάτμα Γκάντι

Ανεργία στους νέους ηλικίας 15-29 ετών 39,5%
Ανεργία στη χωρα 25%
Αστεγοι 21.000 (στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα παραγωγικής ηλικίας).
Βασικός μισθός 510 €
Οι περισσότεροι μένουν μέχρι και τα 34 με τους γονείς, λόγω της ανεργίας δε μπορούν να συντηρηθούν.
Στις εγγραφές στο Α.Π.Θ ήρθαν αρκετοί γονείς και ταυτόχρονα με την εγγραφή έκαναν και αναστολή (χαρακτηριστικά, φέτος η ζήτηση των διαμερισμάτων του κέντρου έπεσε κατά 30%)
Δεν είναι λίγοι αυτοί που σταμάτησα να σπουδάζουν…

Συνέχεια μας λένε πως «πρέπει» να σώσουμε τις τράπεζες και την οκονομία, τις ζωές μας πότε θα τις σώσουμε;

Θεωρούμε πως η κρίση στην πολιτική και την οικονομία είναι μια καπιταλιστική κρίση, είναι πλέον φανερό ότι ο παγκόσμιος καπιταλισμός βυθίζεται σε μια πρωτοφανή, δομική κρίση χωρίς ορατή διέξοδο. Η μόνη λύση που δίνει είναι αυτή της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Καθημερινά, αυξάνονται οι απολυμένοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι ενώ επιχειρήσεις και μαγαζία κλείνουν καθώς και η υποβάθμιση στο μέγιστο των δημόσια παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας , μεταφορών κ.α, η κατάργηση του δωρεάν αντιτίμου, οι συνεχείς φόροι και η αύξηση των τιμών αφήνουν απροστάτευτα μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.

Η εδραίωση του καπιταλισμού μετατρέπει τον άνθρωπο από υποκείμενο σε αντικείμενο, τον εξωθεί σε μια διαρκή κατανάλωση της ύπαρξής του και παύει να ενδιαφέρεται για τους συντρόφους του.
Ως Αυτόνομη Πρωτοβουλία Πολιτικών Επιστημών θεωρούμε ότι για να μπεί φρένο στην οικονομική και την ανθρωπιστική κρίση που κλονίζει την κοινωνία μας θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι αποτελούμε τμήματα αυτής της κοινωνίας και μόνο μέσα από τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη μπορούμε να αντισταθούμε στον ιμπεραλισμού του κεφαλαίου και στην εκμετάλλευση της ζωής μας.
Ως εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες και έχοντας και την ταυτότητα του φοιτητή πρέπει να καταλάβουμε ότι ο χώρος του πανεπιστημιακού ασύλου δεν αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της κοινωνία αλλά αντίθετα μέσα από αυτό μπορούμε να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια για τη ζωή μας.
Η αλληλεγγύη είναι το πρώτο μέσο αντίστασης και η κοινωνία ήδη αντιστέκεται…από τα δωρεάν τρόφιμα μέχρι τις ανταλλαγές ρούχων και την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης βρισκόμαστε ενάντια σ’ ένα συστημα που προσπαθεί να συντηρήσει τις ανισότητες. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, καταλαβαίνουμε πως όσο η κρίση βαθαίνει οι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές ηγεσίες θα συνεχίσουν να εκφοβίζουν την κοινωνία με αδιέξοδα διλλήματα.
Είμαστε ενάντιοι στις πολτικές που θέλουν να μετατρέψουν τους κοινωνικούς μας χώρους σε επιχειρήσεις και συμμετέχουμε στους κοινωνικούς αγώνες για την ανατροπή τους.
Καθώς είμαστε και φοιτητές, μπορούμε να οργανωθούμε στον κοινωνικό μας χώρο αυτό του Πανεπιστημίου και των Συλλόγων και να δομήσουμε τα δικά μας δίκτυα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε άμεσα να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.

Προτείνουμε
1. Την σύσταση ομάδας Αλληλεγγύης στο Σύλλογο Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών με σκοπό την παροχή βοήθειας σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη στέγαση, χρειάζονται ρούχα, βιβλία κ.λ.π. Τη συλλογή φαρμάκων, ρούχων, τροφίμων κ.α με σκοπό να δωθούν σε άτομα μέσα και έξω από το Αριστοτέλειο. Με τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης καλούμε τα άτομα που ενδιαφέρονται να παραμείνουν στο χώρο.
2. Τη συμμετοχή του συλλόγου στις κινητοποιήσεις στην παρέλαση στις 25-3 και το συντονισμό με άλλους συλλόγους.

Advertisements

One response to “«Η φτώχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας» Μαχάτμα Γκάντι

  1. μακαρι να υπαρξουν στην Ελλαδα του σημερα κι αλλα παιδια με τοσο εντονους και ουσιω δης προβληματισμους.Ειμαι σιγουρη οτι τοτε θα εχουμε κανει πολλα βηματα μπροστα σαν ανθρωποι και οχι σαν μαριονετες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s