Οι μάσκες πέφτουν….

Η δραστηριότητα του Συλλόγου παρεμποδίστηκε, για ακόμα μια φορά, από τους εντολοδόχους των κομμάτων, οι οποίοι επέλεξαν να στηρίξουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα σε βάρος, όλων μας.

Την Τετάρτη 29/10/08 πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Με πρότασή μας, ζητήσαμε να υπερψηφιστεί από όλους η παραχώρηση των εισόδων των αιθουσών, στις Πολιτιστικές Ομάδες του Συλλόγου.  Από τη μεριά μας θεωρήσαμε αναγκαίο να καταχωρηθεί ο χώρος των εισόδων και των εξόδων -πόρτες  των αιθουσών- στο Σύλλογο Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών και στις Πολιτιστικές του ομάδες, για την ανάρτηση του υλικού τους (αφίσες, ανακοινώσεις για κινηματογραφικές προβολές κτλ). Αν και όλοι πίστεψαν, πως η πρότασή μας έγινε για να αποτρέψουμε συναδέλφους πολιτικών χώρων να αναρτούν ανακοινώσεις που σχετίζονται με το κόμμα τους, εμείς προχωρήσαμε σε αυτή τη πρωτοβουλία, με σκοπό να ενισχύσουμε τη λειτουργία των ομάδων, δίνοντάς τους, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τους προνομιακούς για ενημέρωση αυτούς χώρους.

Η σύσσωμή αντίδρασή τους, καταδεικνύει πόσο παράταιρα είναι τα συμφέροντά τους, σε σχέση με αυτά του Συλλόγου. Εμείς διεκδικούμε, έναν σύλλογο πολιτικό, ζωντανό με πρωτοβουλίες, προς την συλλογική ανάπτυξη της ταυτότητας του φοιτητή, ως σκεπτόμενού ανθρώπου. Οι πολιτιστικές ομάδες με τις δραστηριότητές τους μας δίνουν μια διέξοδο, στην πολιτιστική παρακμή των ημερών μας, την ίδια στιγμή που δραστηριοποίηση όλων μας σε αυτές της ομάδες, μας βοηθά, στην εξέλιξη και την αναβάθμιση των σπουδών μας.  Στην προσπάθειά της Π.Κ.Σ.(Κ.Κ.Ε.)  να στοιχειοθετήσει  την εναντίωσή της στην εν λόγω πρόταση, μας κατηγόρησε ότι η ενέργειά μας αποτελεί, άρση του Ασύλου, κάτι εντελώς απαράδεκτο για μας, από τη στιγμή που η πρόταση αυτή έγινε με σκοπό, να προωθηθεί ακόμα περισσότερο η ελευθερία της έκφρασης του κάθε φοιτητή και του Συλλόγου κατ’ επέκταση.  Από την άλλη, τόσο η ΔΑΠ όσο και η ΠΑΣΠ φοβούμενες πως τη μέρα των εκλογών θα λείπουν από τους χώρους αυτούς οι αφίσες τους καταψήφισαν χωρίς αιτιολόγηση (ΔΑΠ) και απροσδιόριστα (ΠΑΣΠ) ενώ η ΑΡ.ΕΝ. μολονότι κατάλαβε την αξία της συγκεκριμένης πρότασης, αρκέστηκε στο «λευκό», θεωρώντας προφανώς την κομματική παρέμβαση απαραίτητη στην συγκρότηση ενός «Ανεξάρτητου….» φοιτητικού κινήματος! Η στάση τους μας εξέπληξε, καθώς πιστέψαμε πως την πρότασή μας θα την στηρίξουν όλοι, αναγνωρίζοντας την αξία της δραστηριότητας των πολιτιστικών ομάδων. Δυστυχώς όμως, η προσήλωσή τους στις κομματικές τους ηγεσίες, τους ωθεί στο να προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες πολιτικές επιλογές.

Μέσα από την εξέλιξη της διαδικασίας, αντιληφθήκαμε την ανάγκη να συζητηθεί το εν λόγω ζήτημα μεταξύ όλων των μελών του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών και για αυτό αποσύραμε την εν λόγω πρόταση.

Προφανώς και υπάρχουν και σημαντικότερα ζητήματα προς συζήτηση, εντούτοις οι πρακτικές και οι  λογικές αυτές είναι σημαντικό από κοινού να τις σταματήσουμε…

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s