Δεν είναι ότι χειροτέρεψε ο κόσμος,απλώς η κάλυψη των γεγονότων έγινε πολύ καλύτερη.

catgun.jpg

Με έκπληξη, και συγχρόνως ντροπή, αντιμετωπίσαμε για ακόμα μια φορά, τη πάγια τακτική των «υπευθύνων» της Δαπ- ΝΔΦΚ, να παρεμποδίζουν με κάθε τρόπο τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών ειδικά όταν πρόκειται για θέμα που αφορά τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό της «μαμάς» Νέας δημοκρατίας.

Η ιστορία όμως, ξεκινά από τη Γενική Συνέλευση τμήματος της προηγούμενης Τρίτης, (Συνέλευση όπου μετέχουν ο πρόεδρος του τμήματος, καθηγητές και φοιτητές, και συζητούν διάφορα θέματα της σχολής), όπου αποφασίσθηκε να συζητηθεί σε επίπεδο τμήματος ο Νόμος για την Αξιολόγηση των Α.Ε.Ι.

Η τοποθέτησή μας στην εν λόγω πρόταση, υπήρξε ξεκάθαρη, για διεξαγωγή ξεχωριστής συζήτησης και ενώ ο Σύλλογος  Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών θα έχει πραγματοποιήσει μονοθεματική Γενική Συνέλευση για το Νόμο της Αξιολόγησης όπου κάθε μέλος του Συλλόγου και κάθε οργανωμένη κομματική ή μη ομάδα θα είχε τη δυνατότητα να τοποθετηθεί πολιτικά για το σημαντικό αυτό ζήτημα. Στην θέση μας αυτή, πιστέψαμε και εμείς ότι η ωριμότητα του Συλλόγου, θα οδηγούσε σε μια ομόφωνη απόφαση, όλων των πολιτικών παρατάξεων και σχημάτων για άμεση διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης.

Υπολογίσαμε ωστόσο χωρίς, τους «υπεύθυνους» της ΔΑΠ οι οποίοι είτε με πρόσχημα την αντικαταστατικότητα της πρότασης (sic!) για διεξαγωγή Γ.Σ. είτε με πρόσχημα την απουσία τους στην  Αράχωβα (30/11) (sic!!) επιδίωξαν τη μη πραγματοποίηση της Γ.Σ. στις 26/11.Η ουσία των πραγμάτων είναι μία. Οι «υπεύθυνοι» της ΔΑΠ είχαν ξεκάθαρη θέση να στερήσουν από το Σύλλογο Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών τη δυνατότητα να συζητήσει τις προεκτάσεις του Νόμου για την Αξιολόγηση των Α.Ε.Ι. Είχαν ξεκάθαρη εντολή, να μην επιτρέψουν μια πολιτική κίνηση, έναν πολιτικό διάλογο που θα είχε αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Θέλησαν απλά, να δείξουν για ακόμα μια φορά ότι οι Γενικές Συνελεύσεις είναι ενοχλητικές, για το εκλογικό τους όραμα καθώς εκεί φανερώνεται ξεκάθαρα  η έλλειψη πολιτικής άποψης και περιεχομένου της ΔΑΠ-ΝδΦΚ.

Η απάντηση σε τέτοιες πρακτικές είναι ξεκάθαρη. Οι μαζικές, πλουραλιστικές και δημοκρατικές Γενικές Συνελεύσεις αποτελούν το δίαυλο προστασίας σε όλες αυτές τις φωνές που επιθυμούν τη πολιτική σιωπή, την πολιτική απάθεια.

Η συζήτηση για τον Νόμο περί Αξιολόγησης των Α.Ε.Ι. καταδεικνύει τόσο το περιεχόμενο, όσο και το τελικό στόχο ολόκληρης της εκπαιδευτικής  «μεταρρύθμισης» και ο Σύλλογος θα  πραγματοποιήσει τη Γενική του Συνέλευση την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, η ενεργή συμμετοχή του καθένα μας σε αυτή τη Συνέλευση αποτελεί απάντηση πλέον όχι μόνο σε αυτούς που ξεπουλάνε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην αγορά, αλλά και στα εσωτερικά τους παιδιά.

Υ.Γ. Τα ηθικά προσόντα ενός ανθρώπου πρέπει να τα κρίνουμε όχι από τις μονωμένες πράξεις,αλλά από την καθημερινή ζωή του.
Μπ. Πασκάλ

Advertisements

One response to “Δεν είναι ότι χειροτέρεψε ο κόσμος,απλώς η κάλυψη των γεγονότων έγινε πολύ καλύτερη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s