Αποφασίζουμε συλλογικά… δρούμε συλλογικά..

stalin-mao.jpg

η αλήθεια, είναι οτι η Γενική μας Συνέλευση, δεν αποτελεί συνάντηση κορυφής, Στάλιν- Μάο αλλά με τη συμμετοχή όλων κάτι μπορεί να γίνει σε περιεχόμενο και πολιτική ένταση (ένταση ουσίας) για το λόγο αυτό σας παραθέτουμε το κείμενο μας για τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου φοιτητών Πολιτικών Επιστημών.

  • Αποφασίζουμε συλλογικά… δρούμε συλλογικά..

Κάθε χρόνο στα πλαίσια του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών γίνονται Γενικές Συνελεύσεις με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για σημαντικά ζητήματα που αφορούν, είτε τον ίδιο το Σύλλογο κατ’ αποκλειστικότητα(π.χ. ψηφίσματα για τη δημιουργία πολιτιστικών ομάδων, έγκριση για την τοποθέτηση κάδου ανακύκλωσης στο χώρο κ.ά.), είτε την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας(π.χ. ζητήματα παιδείας κ.ά.) που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τον ίδιο το Σύλλογο. Οι Συνελεύσεις αυτές σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου διακρίνονται σε έκτακτες και τακτικές. Στη Συνέλευση μπορεί να συμμετέχει οποιοδήποτε μέλος του Συλλόγου και η ψήφος του είναι ίση με οποιουδήποτε άλλου μέλους.

 

Η ενεργή συμμετοχή γενικότερα στη σχολή  μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους στα πλαίσια ενός φοιτητικού συλλόγου (συμμετοχή στα μαθήματα, στις ομάδες του συλλόγου, σε εκδηλώσεις κ.λ.π). Βασικό και ανώτερο όργανο, όπως ορίζει και το καταστατικό του Συλλόγου μας, αποτελεί η Γενική Συνέλευση. Η Γενική Συνέλευση αποτελεί το μέσο λήψης αποφάσεων μας για σημαντικά πολιτικά θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν την κοινωνία μας. Γι αυτό ακριβώς η συμμετοχή στις Γενική Συνέλευση είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική. Οι αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται σε μια Γενική Συνέλευση αποτελούν την επίσημη θέση του Συλλόγου μας. Γι αυτό πρέπει να ψηφίζουμε συνειδητά την πρόταση που μας εκφράζει. Επειδή, όμως, η Γενική Συνέλευση δεν είναι μια πρόβα για τις φοιτητικές εκλογές επιθυμούμε να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που ανήκουν στο Σύλλογο.

Για μας, η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση σημαίνει ότι θα υπάρχουν όλο και περισσότεροι ομιλητές κατά τη διάρκειά της και ότι ο κατάλογος των ομιλητών θα παραμένει ανοιχτός μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Αυτό σημαίνει ότι ο διάλογος οφείλει να γίνεται με όρους σεβασμού απέναντι στους ομιλητές και οφείλει να διεξάγεται με ουσιαστικά πολιτικά επιχειρήματα και όχι με γηπεδικούς όρους.

Για μας, η Γενική Συνέλευση είναι μια Δημοκρατική διαδικασία την οποία πρέπει να σεβόμαστε καθώς μέσα από το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων έχουμε την ευκαιρία να ζυμωθούμε πολιτικά και να συγκροτήσουμε σταδιακά την πολιτική μας ταυτότητα.

Τέλος, επειδή για μας η Γενική Συνέλευση αποτελεί το ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων στα πλαίσια του Φοιτητικού μας Συλλόγου, διεκδικούμε να μείνει ως παρακαταθήκη του περυσινού Φοιτητικού Κινήματος η συνεχής και εβδομαδιαία διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων ώστε να κατανοήσουμε ότι η Γ.Σ. δεν αποτελεί εργαλείο για να προωθηθεί μια κομματική «γραμμή΄΄ στο Πανεπιστήμιο, αλλά αποτελεί μια «αρένα΄΄ πολιτικής διαμάχης και διαλόγου με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας στα κοινωνικά, πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας.

Υ.Γ. η επιλογή της εικόνας δεν αποτελεί, παρά «Μαύρο» σχόλιο για την καθοδηγούμενη πολιτική, τόσο της Π.Κ.Σ. όσο και τις ΑΡ.Εν. όπου αμφότερες μας θεωρούν ρεφόρμες, ΠαΣοΚους κτλ. Οι απαντήσείς μας, στη Γενική Συνέλευση λοιπόν..

Advertisements

One response to “Αποφασίζουμε συλλογικά… δρούμε συλλογικά..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s